Ana içeriğe atla

Kuş Dövme Modelleri ve Anlamı

 

Kuş Dövmesi Bayan

Kuş Dövmesi Anlamı

 
Kuş Dövme Modelleri Bayan tattoo dövme kataloğu. Kalıcı ve geçici dövme modelleri katalog. Tattoo modelleri ücretsiz indir.


Dövme, bireyselliğinizi ve kişiliğinizi dış dünyaya yansıtmanın harika bir yoludur. Bir dövme başkalarına doğanız ve hayata yaklaşımınız hakkında çok şey anlatır. Bu nedenle kendiniz için doğru dövme tasarımını seçerken çok fazla düşünmeniz önemlidir.

Kişiliğinizi bir çapa veya kalp gibi ifade etmenizi mümkün kılan hayvanlara, kuşlara, yılanlara veya diğer bazı işaretlere dayalı dövme tasarımlarını seçebilirsiniz. Dövme dünyasında büyük anlam taşıyan dövme tasarımlarından biri de kuş dövmesidir.

Kuş dövmesine anlam kazandırılmasının nedeni ise, dünya üzerindeki tüm kültürlerde kuşların, zamanın başlangıcından bu yana hep insan ruhunu ve ruhunu simgelemek için kullanılmış olmasıdır. Aslında kuşlar birçok din ve kültürde de ilahi güçle ilişkilendirilmiştir. Kuşların havada seyahat etmeleri nedeniyle doğrudan tanrılarla iletişim kurdukları düşünülüyordu.

Kuşlar aynı zamanda ölülerin ruhlarını göklere taşıyan rehberler olarak da kabul edilir. Eski hikayeler, kötü adamları, ejderhaları ve canavarları yenme görevlerinde kahramanlara eşlik eden kuşlardan bahseder. Bunun nedeni, kuşun ileri uçma ve kahramanı herhangi bir tehlikeye karşı uyarma kapasitesine sahip olmasıdır. Yani bir kuşun tüm bu niteliklerine ve insanlığa yardım etme kapasitesine inanıyorsanız, vücudunuza kuş dövmesi yaptırabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra kuşlar her zaman büyü, din ve doğaüstü olaylarla ilişkilendirilmiştir. Bu nedenle Mısır mezarlarındaki mumyalardan Arapaho Hint Hayalet Dansı kostümlerine kadar her yerde kuş resimleri var. Meleklerin ve meleklerin Yahudi-Hıristiyan uyarlamalarında bile kuşların değerleri akılda tutularak kuş benzeri kanatlar bulunur. Üstelik çoğu durumda kuş her zaman olumlu ve moral verici bir sembol olarak tasvir edilmiştir.

Bir kuş dövmesi tasarımı seçtiğinizde, tasarım genellikle biri karanlık, diğeri açık olmak üzere iki kuştan oluşur. Bazen biri renkli, diğeri siyah beyaz da olabilir. Kuş dövmelerinde iki rengin kullanılmasının sebebi doğanın karanlık-ışık, mutluluk-hüzün gibi ikililiğini tasvir etmektir.

Bazen kuşların bu ikili niteliği, iyiye karşı kötüyü temsil etmek için bir kuş ve yılanla savaşan bir kuş gibi başka bir hayvanın dövmesiyle sembolize edilir. Daha sonra kuş dövmesi, hayat ağacı tasarımının dallarına kuşların eklenmesi gibi diğer dövme resimlerinde de yer almaktadır.

Kuşlar için cinsel çağrışımlar gibi başka yorumlar da vardır. Çinliler, Çince kelimesinin anlamının penisin anlamına benzer olduğunu düşünüyor. Oysa 'horoz' imgesi penisle ilişkili olma eğilimindedir. Yani eğer cinsel yönelimli biriyseniz kuş dövmesi üzerinde düşünmeniz gereken bir şey olabilir. Ancak kişinin kuş dövmesi görmesi durumunda bu anlam yerine kuşun diğer yorumu dikkate alınır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KUŞ DÖVME MODELLERİ

Kuş Dövmesi Bayan dövme modelleri, dövme kataloğu. Kalıcı ve geçici dövme modelleri katalog. Tattoo modelleri ücretsiz indir.

MİNİMAL DÖVME MODELLERİ

  Minimal  Dövme modelleri modelleri, dövme kataloğu. Kalıcı ve geçici dövme modelleri katalog. Tattoo modelleri ücretsiz indir.